Sosyal Medya

Çocuk

E.A.E 2 – Ebeveynler 'Ortak Cephe' oluşturmak zorunda değiller

Bu yöntem bütünüyle adaletsiz olmasının yanı sıra ( çocuğa karşı birlik olmak) ebeveynlerden bir tanesinin gerçekçiliğini yitirmesine de neden olur.



Tutarlı olma tavsiyesi birçok anne ve babada aynı ÅŸekilde düÅŸünmeleri ve çocuklarına karşı aynı tavır sergilemeleri gerektiÄŸi hissini uyandırır. Bu tamamen saçmalıktır. 

 

Ebeveynler, bu geleneksel fikre göre, sürekli birbirlerini desteklemeli, böylece çocuk herhangi bir davranış hakkında her iki ebeveynin de aynı ÅŸeyi hissettiÄŸine inanmalı. 

 

Bu yöntem bütünüyle adaletsiz olmasının yanı sıra (çocuÄŸa karşı birlik olmak) ebeveynlerden bir tanesinin gerçekçiliÄŸini yitirmesine de neden olur. 

 

On altı yaşındaki bir kızın odası genellikle annesinin standartlarına uyacak kadar temiz deÄŸil. Bu kızın temizlik alışkanlıkları annesi tarafından kabul edilebilir deÄŸil (Kabul etmeme alanında). Ancak babası odayı gayet temiz ve düzenli buluyor. Anne kendisiyle aynı ÅŸekilde düÅŸünmesi için baba üzerinde baskı yapıyor, böylece ortak bir cephe oluÅŸturabilecekler (ve kızları üzerinde daha fazla etkiye sahip olacaklar). EÄŸer baba bunu yaparsa, gerçek duyguları konusunda sahte davranmış olur.

Hazırlayan: Burçin Yılmaz

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.